sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kevättä ilmassa!

Pitkästä aikaa lumet tippuvat peltikatolta valtavalla ryminällä niin, että jopa kissat säikähtävät. Kevät on vihdoinkin ilmassa. Odotan kevättä ja puutarhakautta niin malttamattomasti, että kurkistin aamulla kasvihuoneen ikkunasta sisään (sisälle ei tällä hetkellä pääse korkeiden lumikinosten takia). 

Siellä kaikki nukkuvat vielä talviunta: ruohonleikkuri, ruukut, lapiot, kastelukannut, puutarhapöydät ja -tuolit sekä viinköynnökset.


Unelmoin tästä:


Enää noin kuukausi, niin kaikki alkaa alusta. Tänä vuonna ajattelin jättää kasvihuoneeseen sen verran tilaa, että sinne mahtuu pöytä ja pari tuolia. Se on ihana kahvittelupaikka varsinkin aamuisin.


Viime kesänä oli tungosta :).


Nämä esikasvatuskuvat on otettu viime toukokuussa. Olin jo huhtikuun alussa esikasvattanut kukkia, vihanneksia ja yrttejä sisätiloissa ja uskalsin ne sitten toukokuussa viedä kasvihuoneeseen. Koska se on ns. kylmä kasvihuone, taimia oli yöllä suojattava harsoilla ja vein sinne myös autopuhaltimen. 


Vanha CD-laatikko toimii hienosti esikasvatusastiana. Siinä on myös sopivasti reikiä pohjassa. Puinen pyykkipoika, johon on kirjoitettu kasvin nimi, on loistava apuväline.Enää muutama viikko, sitten aloitan esikasvatuksen! Tarhuri.fi- sivustolta löytyy hyvä esikasvatuskalenteri:  http://www.tarhuri.fi/tarhurin-abc/viljelykalenteri/

Mukavia maaliskuun päiviä!
t Lena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti