keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Maaliskuun kirja: puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit


Nyt, kun aurinko jo lämmittää, olen tutkinut kirjahyllyjäni ja ruvennut lueskelemaan puutarhaoppaita. Niitä on vuosien varrella kertynyt toistakymmentä, ja jokaisessa on oma painopisteensä ja tyylinsä. Toisessa on paljon keittiöpuutarhavinkkejä, toinen taas on kukkatarhaopas, sitten löytyy puutarhasisustukseen, kasvihuoneviljelyyn ja puutarha-arkkitehtuuriin liittyviä teoksia ... kirjo on laaja ja mielenkiintoinen. Nappaan kaikista mukaan joitain hyviä ideoita.

Puutarhakirjoja on niin mukava lueskella - ne nimittäin inspiroivat ja innostavat suunnittelemaan seuraavaa kautta.Vieressäni on aina sellainen pieni suunnitteluvihkonen, johon kirjoitan ylös sekä pieniä ideoita että suuria "kuningasajatuksia" (esim. "syysasteripenkki pitää pienentää, sehän on vallannut melkein koko penkin" tai "etupihan liuskekivipolut  kasvavat umpeen joka vuosi - tee asialle jotakin", "kokeile kasvihuoneessa munakoisoja" jne. jne.").  


Suunnitteluvihkoon on mukava kirjoittaa ideoita. 
Itse asiassa puutarhakirjojen kautta voi saada myös inspiraatiota muuhun kuin puutarhanhoitoon. Luettuani puutarhaoppaita ryhdyn jostain syystä usein maalaamaan, askartelemaan tai järjestämään paikkoja -  tuo viimeinen "seuraus" on kyllä melko outo 😅.


Puutarhakirjaistunnon jälkeen syntynyt maalaus
Nyt löytyi oikea uutuusherkku puutarhaharrastajalle, joka täydentää kokoelmaani omalla, uudella näkökulmallaan. Kirjoittaja Birgit Schattling pohtii, millä tavalla puutarhanhoito voi auttaa nykyaikuisia ja -lapsia rentoutumaan ja pääsemään pois tietokone- ja puhelimen ruudulta. Hänen kirjassaan korostuu luomuviljely ja puutarhanhoidon nykytrendit. Puutarhatrendeistä minulla ei olekaan vielä kirjaa. 

Tässä on linkki, jonka kautta pääset vilkaisemaan kirjan sisältöä:

Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit
Kirja on selkeästi rakennettu, siinä on paljon uutta tietoa ja hienoja ideoita sekä aloittelijalle että konkarille. Valokuvat ovat "herkullisia" ja innostavia. Aloittelijalle on erityistä iloa hyötykasviesittelystä sekä kotitarhaviljelyyn liittyvästä opastuksesta. Luomuviljelyn konkari saa uutta, hyödyllistä tietoa luomupuutarhanhoidosta. Luku, jossa esitellään ajan trendejä, on erityisen inspiroiva ja sopii kaikille lukijoille. 

Mukavia lopputalven päiviä, kohta se alkaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti