tiistai 22. marraskuuta 2016

Marraskuun paikka: Berliinin kasvitieteellinen puutarha (kasvihuoneet)

En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Vierailin tänään Berliinin kasvitieteellisessä puutarhassa. Halusinkin ennen kaikkea käydä kasvihuoneissa. 

Berliinin kasvitieteellisen puutarhan viherhuoneet ovat uskomattomia taideteoksia. 


Kartassa näkyy puutarha-alue kokonaisuudessaan. Keskityn tässä jutussa puutarhan pohjoispuolella sijaitseviin kasvihuoneisiin. 

Tultuani puutarhan portille maksoin pääsylipun ja ostin myös kartan. 


Rakastan puutarhojen vanhan ajan tunnelmaa ja myös Berliinin puutarhassa aistin sen heti.


Kartan avulla pääsin pian kasvihuoneille. Matkan varrella näkyi työntekijöitä syystyöpuuhissa. Nyt marraskuun loppupuolella kasvillisuus muistuttaa Suomen kasvillisuutta syyskuussa!Voi tätä ihanaa kasvihuonealuetta. Päärakennus on iso palmutalo, jonka oikealla ja vasemmalla puolella on pienempiä kasvihuoneita. Ne on yhdistetty toisiinsa vierailijaystävällisesti niin, että siellä voi tehdä kiertokävelyn. Tässä on päärakennus koko komeudessaan:


Suurin rakennus on iso palmutalo (ks. tämä linkki). Se on komein ikinä näkemäni kasvihuone.
Pääkasvihuoneen molemmilla puolilla on pienempiä kasvihuoneita, joissa oli mukava kävellä. Eräs hyvin viehättävä paikka on kamelia- ja orkideahuone.


Kameliat ovat nyt kukassa. Tuoksu oli huumava. 
Seuraavassa huoneessa kasvaa Euroopan suurin orkidea.Otin todella paljon kuvia ja erittäin vaikuttava oli myös kaktushuone. Tässä on muutama kuva teille:Suurin näistä "anopinistuimista" oli n. metrin korkuinen. 

Tänne lähden ensi kesänä uudestaan ja oikein ajan kanssa. Tänään koko aamupäivä meni hetkessä. Olisin tarvinnut vielä pari tuntia lisää. 

Näin niin paljon kauniita yksityiskohtia, että olen "tankannut ja tallentanut" kauneutta taas vähäksi aikaa. Katsokaa nyt:Olen vähitellen siirtymässä tavaran hankkimisesta kauniiden kuvien tallentamiseen omaan päähän. Se on jotenkin mukavampaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti