lauantai 27. huhtikuuta 2019

Aamukävelyllä puutarhassa

Moi!

Viikonloppuisin minulla on tapana aloittaa aamu puutarhakävelylllä liuskekivipolkuja pitkin ja tutkia, mitä kaikkea uutta on tapahtunut. Tähän rituaaliin kuuluu ehdottomasti myös kuppi vahvaa kahvia, ja seurana on kissat :). Aloitan yleensä takapihan ovesta. Tänään on upea ilma, luvassa on n. 18 astetta, ja ilma oli äsken täynnä uutta intoa ja odotusta. Ensimmäinen etappi on yleensä kasvihuone. Siivosin sen viikko sitten ja pesin sen ikkunat. Sinne on jo viety joitakin sisällä esikasvatettuja taimia, mutta hieman pelottaa vielä yöpakkaset, ja olen yöksi peittänytkin pienet taimet harsolla. Lämmitintä en ole vielä joutunut käyttämään. Haaveilen edelleen aurinkokennoista, joiden tuottamalla energialla sitä voisi öisin lämmittää. Aion ne kyllä laittaa jossain vaiheessa. Aurinkoisena päivänä kasvihuoneessa voi olla lähes 40 astetta, ja silloin ovi on jätettävä auki. Kurkistetaanpa sinne.

Kasvihuone näyttää vielä melko tyhjältä. 


Uskalsin istuttaa esikasvatut kurkut kasvihuoneeseen. Ne ovat jo kukassa!


siemeniä odottamassa kylvöä


Tänä vuonna kokeilen perinteisten tomaattien, chilien, kurkkujen ja yrttien lisäksi myös vesimelonia ja maissia. Viiniköynnöksissä ei ole vielä silmuja - toivottavasti ne ovat elossa.esikasvatettuja yrttejä ikkunalaudalla


Kasvihuonevierailun jälkeen kävin takapihan puutarhassa. Mm. valkovuokot, mininarsisissit, isot narsissit ja sinivuokot ovat nyt täydessä kukassa. Krookukset ovat jo kukkineet. 
Pantsu on aina mukana.

Nautitaan keväästä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti