perjantai 26. huhtikuuta 2019

Hyvän seuran merkityksestä14-vuotias kummipoikani Jesper Tanskasta vieraili meillä hiihtolomalla. Hän on mukavaa seuraa, huumorintajuinen, aktiivinen, kiinnostunut uusista jutuista ja erittäin sosiaalinen. Ikäeroa meillä on hieman yli 30 vuotta, ja olemme ystäviä. Hän innostuu jotenkin kaikesta. Teimme esimerkiksi esikasvatusruukkuja sanomalehdestä:

Jesper on todella aito ja hyvällä itsetunnolla varustettu poika. Kerran hän istui lukemassa sohvalla kirjaa, ja ajattelin, että hetkestä saattaisi tulla vielä mukavampi, jos hänellä olisi peitto, johon käpertyä. Niinpä annoin hänelle kauan sitten tekemäni tilkkupeiton. Jesper sanoi sitä nätiksi ja ihaili sen eri paloja. Ei kestänyt kauan, kunnes hän kysyi: - Tehdäänkö minullekin samanlainen? Kysyin takaisin: - Osaatko virkata? Hän sanoi: - En, mutta sinä voisit opettaa minua. Niin alkoi yhteinen tilkkutäkkiprojekti. Erityisen mukava lause, jonka hän jossain vaiheessa sanoi, oli: - Siihen tulee sitten vain sinun ja minun tekemiä paloja. Tämä kuuluu vain meille kahdelle. Ymmärsin tämän hetken syvemmän merkityksen, ja varmasti lukijatkin ymmärtävät sen. 

lukuhetki hetki ennen virkkausprojektin alkua

Jesper oppi virkkaamisen nopeasti, ja hän teki monta palaa tarkasti ja huolellisesti. Hänen vierailunsa aikana saatiin tehtyä noin 20 erikokoista ja -väristä palaa, ja ne on jo virkattu yhteen. Keskeneräinen peitto lähti Tanskaan, ja eilen sinne lähti syntymäpäiväpaketti, joka sisältää 15 palaa lisää :).

Innostuttiin myös lumikenkäilystä merellä.

Yritetään aktiivisesti hakeutua sellaisten ihmisten seuraan, jotka tekevät meille hyvää. On ihanaa, kun kanssaihmiset antavat toisilleen positiivista energia ja iloa. Vain sellaisiin ihmisiin kannattaa keskittyä, ja vain sellaisiin ihmisiin kannattaa kohdistaa huomionsa ja energiansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti