keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Kesäkuun kävely takapihan puutarhassa

Takapihallamme sijaitsevat kasvimaa, "vaahterakeidas", leikkimökki, kasvihuone ja aivan takana joen rannalla puutarha polkuineen. Muilla alueilla on viime kesänä uusittua nurmikkoa, johon on upotettu kivipolkuja. 


Kasvimaa ja leikkimökki

Kasvihuone


Vaahterakeidas, jonka keskellä on ruokapöytä ja tuoleja

Uusi nurmikko polkuineen
Yllä oleva kuva on otettu viime kesänä. Nurmikko oli silloin vasta kasvamassa. Viime vähäluminen ja jäinen talvi oli uuudelle nurmikolle kuitenkin kohtalokas. Monessa kohteessa jääpolte on tuhonnut nurmikon kokonaan. Tilalle on kylvätty jo uutta ruohoa. 


Kävely polkua pitkin vie takapihan kukkatarhaan. Sinne pääsee humalakäytävän kautta:
Takapihan kukkapuutarhassa viihtyvät ruusujen ja alppiruusujen lisäksi kärhöt, angervot, kuusamat, kuunliljat, saksankurjenmiekat, metsämansikat, muutama lintujen "kylväämä" herukkapensas ja mesimarjat. 


Grillipaikka puutarhan päätyosassa

Puutarhan reunaan on kertynyt avokompostivalli, jossa nykyään kasvaa kesäkurpitsaa. Esikasvatin taimia kasvihuoneessa ja peitin pinnan istuttamisen jälkeen ruohosilpulla. Se on kasveille hyväksi monessa mielessä. Ruohosilpulla on lämmittävä, suojaava ja kosteuttava vaikutus, se samalla on mainiota luomulannoitetta ja lisäksi se estää rikkakasvien tulon. Suosittelen!


Takapihan kukkatarhasta löytyy paljon rautaesineitä kuten esimerkiksi vanhoja sängynpäätyjä. Minusta ne olivat liian kauniita pois heitettäviksi ja nykyään ne toimivat puutarhassa hauskoina elementteinä.Juhan rakentama laituri

Pantse puussa
 Illukka ja Tiikeri 

Oikein rentouttavaa kesää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti