keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Syyskuun eläin: kissa

Puutarha on varsinkin kesällä sekä kissoillemme että itsellenikin kuin toinen olohuone. Minusta tuntuu siltä, että kissat nauttivat puutarhasta yhtä paljon kuin minä itsekin. 

Olen kasvattanut kissoille aivan omia kasveja. Kissanminttu on yksi heidän lempikasveistaan ja sen kasvupaikalla käydään vierailemassa melko usein. 

Toinen kissojen suosikki on metsätähtimön tuoreet lehdet. Kaikki kolme käyvät nakertamassa niitä ruoansulatuksen takia.Metsätähtimöä meillä on runsaasti. Ei siis haittaa ollenkaan, vaikka sitä vähän maistellaankin.

Pantteri "Pantsu" Heikkilä on ottanut puutarhan pääasialliseksi asuinpaikakseen. Heti kun herään tämä kaveri on jo ovella ja haluaa ulos. Hän käy sitten yleensä pienellä aamulenkillä (olen kerran seurannut hänen reittiään puutarhapolkuja pitkin) ja "asuu" päivällä liiterin takana.Pantsu on kaunis ...... ja utelias ...


.. ja liikunnallinen ...


... ja notkea ...


... ja salaperäinen ...


... ja mukana kaikessa.

Mietimme kauan, voisimmeko päästää kissoja ylipäänsä ulos. Asumme taajama-alueella ja lähellä on iso tie. Siellä Viiru-kissamme oli jäänyt auton alle puoli vuotta aikaisemmin. 

Kissat olivat ensimmäisen vuoden sisällä. Sitten uskalsin kuitenkin avata heille ulko-oven. Onneksi reviiri jäi hyvin pieneksi enkä ole kissojamme kovinkaan usein nähnyt tonttimme ulkopuolella. 

Puutarha on kissoille varsinainen unelmapaikka. Omenapuissa kiipeillään päivittäin. Ne ovat sopivan pieniä. Vaahteraan on yritetty päästä, mutta usein Pantsu on jäänyt puoleen metriin massan ja puuttuvan vauhdin takia. Tässä on Ilves, "Illukka".


Illukka on nautiskelija, esteetikko ja gourmet-kissa. Hän rakastaa lämpimiä, kauniita ja mukavia paikkoja ja on viettänyt kesällä erittäin paljon aikaa kasvihuoneessa. Varsinkin jokiranta on mielenkiintoinen sudenkorentojen, vesimittareiden ja liikkuvan veden takia. 
Ilukka on aina siellä, missä on ruokaa, vettä tai lämmin tunnelma.


Ilveksellä on hieno pyörre selässä. 
Kolmas kissamme on nimeltään Tikru.Tiikeri on ennen kaikkea kaunis ja rakastaa laituria.


Herkkä Tiikeri on todella paljon sylissä ja pääsee ilman ongelmia suureen vaahteraan. Tikru on kevyt ja ketterä. 

Olen hyvin iloinen siitä, että voimme tarjota kotieläimillemme näin mukavaa elinympäristöä. He rakastavat ulkoilmaa ja viihtyvät puutarhassamme mainiosti. 


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti