sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Syyskuun ajatus: syksy on puutarhan juhla-aikaa

Puutarhassa on nyt räiskyvä juhla menossa. Katsokaapa tätä väriloistoa! Kasvit ovat pukeutuneet keltaisiin, oransseihin, punaisiin ja ruskeisiin juhla-asuihin. Koko puutarha hohtaa. Se juhlii kasvukauden loppua hienolla ilotulituksella. 

Kaunista nähtävää on puutarhassa nyt hyvin paljon.

Elämänlanka on valinnut itselleen vihertävän vaaleankeltaisen asun. Vielä pari viikkoa, niin vaahterakeidas on aivan oranssi. Sitten vietetään siellä puutarhajuhla. Ripustan lyhtyjä puihin ja koristelen pöytää kauniisti. 


Etupihan villiviini on nyt upeimmillaan:
Jostain syystä meillä kukkii syksyisin aina eniten keltaisia ja oransseja kukkia. En ole tietoisesti  valinnut sensävyisiä kasveja, niitä on vain sattunut tulemaan. 

Auringonkukkia on tänä  vuonna paljon:Miten piristäviä ja kauniita ne ovatkaan!Korkea kultapallo kukkii tänä vuonna komeasti. 
Aromaattinen kehäkukka koristaa etupihan yrittpenkkiä. 


Jopa krassit ovat säästyneet pakkaselta: 


Pensashanhikilla on melko pienet, hyvin kauniit kukat. Ihailen joka syksy ruusunmarjojen erilaisia punasävyjä. 


Muutama ruusu on innostunut kukkimaan vielä toisen kerran! 
Pieni toukka oli mennyt lepäämään ruusunlehdelle. 


Tuntuu siltä, että puutarha haluaisi minulle kertoa jotain hyvin tärkeää: "Kesä on loppunut ja syksy on kaunis. Odotamme pian lumen alla uutta kasvukautta ja keräämme siellä voimia. Tulemme varmasti takaisin. Malta vain odottaa. Muista meidät. Tämän haluamme kertoa sinulle väriloistollamme."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti