maanantai 3. lokakuuta 2016

Lokakuun kurkistus kasvihuoneeseen: muodonmuutos

Kasvihuoneen viimeiset tomaatit ja chilit on poimittu. Nyt on aika viedä yksivuotiset kasvit avokompostiin ja sisäkasvit taloon. Kasvihuoneemme on toistaiseksi vielä kylmä. Ensi vuonna saadaan toivottavasti lämmitystä aurinkokennon avulla. Se pidentäisi kasvihuonekautta melko paljon. Ehkä pelargoniat ja hortensiat voisivat talvehtia jatkossa siellä!
Vein kaikki tavarat ulos, puhdistin ikkunalaudat ja harjasin kivilattian. Kasvihuoneen siivous on tärkeää, koska se estää pöpöjen ja kasvitautien tuloa ensi vuonna. 

Siivousoperaation aikana ruukut ja laatikot kuivuivat syysauringossa ja odottivat pesua. 

Kasvihuonekausi ei ole kuitenkaan vielä ohi. Se ei ole oikeastaan koskaan ohi, koska kasvihuonetta käytetään oleskelupaikkana ympäri vuoden. Kävin liiteristä hakemassa lyhtyjä ja kynttilöitä, pesin ne ja asettelin ne kasvihuoneeseen. 

Ajattelin, että olisi mukava sytyttää kaikki 25 kynttilää pimeän tullen ja pyytää sitten perhe tulemaan kaakaolle tai kuumalle mehulle. Siirsin tyhjennettyyn kasvihuoneeseen puutarhapöydän ja neljä tuolia. Vein sinne myöhemmin vielä istuintyynyjä ja huopia. 

Kasvihuone on syksyllä myös loistava paikka siementen kuivaamiseen. Lautaset odottavat sivupöydällä jo kukkien ja vihannesten siemeniä. Ensi viikonloppuna on sitten aika käydä keräämässä lisää. 
Viherhuoneesta on tullut oleskeluhuone: ... ja illalla perhe oli koolla. Joimme kuumaa kaakaota kynttilänvalossa. 


Tunnelma oli ihana. Ulkona oli vain 4 astetta, mutta kasvihuoneessa 13,5!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti