tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulukuun askarteluvinkki: paperirasian teko kukkien siemenille

Joulun jälkeisille päiville ei ollut mitään suunnitelmia, ja yhtäkkiä oli todella paljon aikaa askarrella, lueskella puutarhakirjoja, unelmoida ensi kasvukaudesta ja miettiä ensi kesän Avoimet Puutarhat- päivää, johon aion tänä vuonna osallistua. Se on tänä vuonna su 2.7.

Nyt, kun päivät pitenevät, lisääntyy myös puutarhainto. Innostuin katselemaan pientä laatikkoa, jonne olen laittanut kesällä ja syksyllä kerättyjä kukkien, pavun ja sipulin siemeniä. Laatikko on oikeastaan tarkoitettu teepusseille ja se on aivan ihanteellinen siementen säilyttämiseen.Jännää, miten eri kukkien siemeniin tallentuu erilaisia muistoja. Muistan esimerkiksi aivan tarkkaan, minkälainen päivä oli, kun keräsin ruiskaunokin siemeniä. Oli varhainen iltapäivä ja silloin oli lämmintä, puoliaurinkoista, hyvin tyyntä ja valo oli hieman vihertävä. 

Viime vuosina olen lisännyt laatikkoon itse tehtyjä, pieniä paperirasioita. Parasta on tehdä myös kannet, koska siemenet säilyvät parhaiten kuivassa ja pimeässä. Paperirasiat ovat paljon kauniimpia kuin talouspaperinyytit ja sitä paitsi käytännöllisempiä. Ohje paperirasian tekoon löytyy esimerkiksi Jokkemaan blogista: paperirasian teko

Tässä on kuva puulaatikon sisällöstä:


Huomasin, että juuri näitä talouspaperiin käärittyjä nyyttejä oli jälleen kerran jäänyt lojumaan laatikon pohjalle. Myös muutama (tosin viehättävä) pikkupullo ja muutama muu säilytysratkaisu löytyi sieltä. 


Päätin askarrella lisää paperirasioita. Löysin kätköistä vanhoja kukka- ja luontoaiheisia kalenterilehtiä. Ensi tein muutaman liian suuren. Muutaman yrityksen jälkeen onnistuin tekemään juuri oikeankokoisia. 

Oli mukavaa siirtää kukkien siemenet uusiin rasioihin. 


Nyt laatikon sisältö on entistä herkullisemman näköinen. Enää muutama kuukausi, sitten avaan laatikon uudestaan. Silloin on kylvöaika :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti