perjantai 17. kesäkuuta 2016

Puutarhamme etuosa

Hei!


Tässä postauksessa esittelen etupihan puutarhaa. Kun muutimme, siellä oli vain sammaloitunutta nurmikkoa ja muutama hoitamaton kukkapenkki. Lisäksi alueen nurkassa oli kolme mäntyä oikealla ja neljä mäntyä vasemmalla puolella, jotka tekivät paikasta melko synkän ja varjoisen.
Etupihan omenapuu


Näin kauniisti omenapuu (valkea kuulas) kukki tänä keväänä. Onneksi oli hieno, lämmin ja aurinkoinen sää ja pölyttäjiä oli kiitettävästi liikkeellä. Tiedossa on paljon omenoita! Omenapuun alla näkyy myös kahden istuttava puutarhasohva. Omennan kukinnan aikaan se on yksi parhaista lepopaikoista.

Etupihan puutarha eteisen ikkunasta katsottuna. Valokuvamallina Tikru.

Etupihan puutarhassa on liuskekivipolkuja. Ne tekevät tunnelmasta hieman salaperäisen. Sekä ihmiset että eläimet käyttävät niitä paljon. 

Raimo aamulenkillä


Tämä liuskekivipolku johtaa toiselle lepopaikalle. 


Puutarhan päädyssä on lepopaikka, jossa on vastakkaiset penkit.


Toinen lepopaikka on puutarhan päädyssä. Rautakehikossa on kaksi vastakkaista penkkiä. Keskelle olen laittanut pienen pöydän. Siellä on mukava juoda kahvia perheen tai ystävien kanssa. 

Olen aina pitänyt violetin ja vaaleanpunaisen eri sävyistä. Tämä näkyy puutarhassamme selvästi. Keltainen toimii vastavärinä monessa paikassa. Myös valkoisia kukkia on paljon. Posliinihyasintit, helmililjat, violetit krookukset, akileijat, kurjenmiekat, ruiskaunokit, kissankellot, tuoksuherneet, varjoliljat ja syysasterit ovat esimerkkejä violetinsävyisistä kukista. Vuorikaunokki


Akileija


Tuoksuherne


Vaalenpunaisina kukkivat kasvit edustavat muun muassa lukuisat ruusut, harjaneilikat, sormustinkukat ja pionit:


Ruusu


Särkynytsydän

Mm. parvitulppaanit, keltaiset krookukset, narsissit, kultatyräkit, tarhakullerot, tarha-alpit, tarhapiiskut, keltakurjenmiekat ja kehäkukat antavat puutarhalle keltasävyistä pirteyttä ja iloisuutta. Yhteensä etupihan puutarhassa on noin 80 kukkivaa lajia. 


Männyt kaadettiin vähitellen, jotta alue saisi valoa ja energiaa. Kolme omenapuuta ja kataja säilytettiin. Lisäksi olen istuttanut kaksi kirsikkapuuta. Tältä näyttää puutarhan keskellä kasvava omenapuu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti