tiistai 28. maaliskuuta 2017

Maaliskuun työ: hyötykasvien ja kukkien esikasvatus

Nyt on aika esikasvattaa hyötykasveja ja kukkia. Viime viikonloppuna innostuin aloittamaan! Kävin jääkapista hakemassa miniluumutomaatin, halkaisin sen ja laitoin siemenet multaan. Käytän muovisia, kannellisia esikasvatuslaatikoita. Tarkoitus on siirtää tomaatit kuukauden päästä kasvihuoneeseen. Pidän paljon hieman vanhanaikaisista esineistä ja ihastuin näihin pieniin kyltteihin, johin pystyy kirjoittamaan liidulla:


Kesti vain neljä päivää, niin ensimmäiset pienenpienet tomaatinkasvit jo kurkistivat mullasta.


Tärkeintä esikasvatuksessa on tasainen kastelu, lämpö ja riittävä valonsaanti. Esikasvatuslaatikkoon kannattaa laittaa eteläikkunan puolelle. Hentoja taimia pitää kastella hyvin varovasti joko suihkepullolla tai pienireikäisellä sisäkastelukannulla. Olen käyttänyt vuosikausia pientä dinosauruskannua, se on ylivoimainen.


Tomaatin jälkeen oli peperonin ja tuoksuherneiden vuoro. Peperonien itämisaika on noin kaksi viikkoa, joten ei kannata huolestua, jos ei heti näy elämänmerkkiä. Tuoksuherneiden itämisaikaa voi lyhentää, jos laittaa siemenet 24h ennen istutusta veteen.

T'ämän käsittelyn jälkeen ne nousevat mullasta muutamassa päivässä. 


Voi tätä riemua, kun ensimmäiset taimet kurkistavat mullasta! 

Innostuin kylvämään myös kissoille jotain pientä mukavaa. Talvella kissat ovat hieman liian ahkerasti "käsitelleet" sisäkasvejamme ja tarkoitus on ohjata heidät ohraviljelmiin:


EIII!


Nämä ovat teille:


Nyt on paljon hyötyä kylvökalentereista. Hyvä yleiskatsaus löytyy esimerkiksi seuraavilta sivuilta:


Mukavia kylvöhetkiä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti