maanantai 21. lokakuuta 2019

Amsterdamin kasvitieteellinen puutarha

Amsterdamin kasvitieteellinen puutarha De Hortus sijaitsee kaupungin keskustasta hieman itään päin. Se perustettiin vuonna 1638. De Hortus kuuluu Euroopan vanhimpiin kasvitieteellisiin puutarhoihin. Se on kompakti ja hyvin viehättävä ja noin 4000 eri kasvilajia sisältävä kokonaisuus. Tässä on pääportin suunnasta kuvattu näkymä. 


Kasvitieteellisten puutarhojen viehätys perustuu mielestäni niiden ajattomuuteen, tyylikkyyteen, rauhaan ja kauneuteen. Erittäin viehättävää Amsterdamin kasvitieteellisessä puutarhassa ovat upeat kasvihuoneet, hieno perhoshuone ja erittäin taitavasti rakennettu ulkopuutarha. Lisäksi löytyy tyylikkäästi sisustettu kahvila sekä myymälä. 

Perhoshuone on pieni kasvihuone, jossa lentelee kymmeniä eri perhoslajeja. Tunnelma on niin maaginen, ajaton, lohduttava ja pysäyttävä, että mieli rauhoittuu ja sielu saa ravintoa moneksi viikoksi. 







Myös lokakuussa puutarhassa on paljon katsottavaa ja ihailtavaa. Hollannissa kukkii vielä tähän aikaan fuksiat ja monet muut kukat, joiden kukinta-aika on Suomessa tyypillisesti kesällä.

fuksia
banaaninkukka


Kasvihuoneissa on upea tunnelma. Palmuhuoneessa on ikivanhoja palmuja ja banaaneja. 



 


 
Erittäin tyylikkäästi sisustetussa kahvilassa kasvaa aitoja puita. Myös sisätiloissa olemme luonnon ympäröiminä.  


Mukavaa päivää! Muistin tänään taas, miten tärkeää ja rauhoittavaa on nauttia luonnon kauneudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti