tiistai 4. heinäkuuta 2017

Avoimet puutarhat -tapahtuma 2.7.2017

Edellisessä jutussa kerroin valmisteluista ja keskityn tässä tekstissä itse tapahtumapäivään. 

Ensimmäiset vieraat saapuivat hieman klo 12 jälkeen. Reitti alkoi etupihan puolelta. Otin vieraat vastaan aloituspaikalla ja lähdimme kiertämään puutarhaa.

Etupihakierroksen jälkeen jatkoimme takapihalle. Tulimme kahvitaukopaikalle.


Kahvitarjoilusta vastasivat mieheni Juha ja 15-vuotias tyttäremme Sofia. 
Seuraavaksi esittelin leikkimökkialuetta.


Reitti vei seuraavaksi vaahterapaikalle. Siellä kasvaa kolme vuonna 1979 istutettua vaahteraa, jotka muodostavat "keitaan", jonka keskellä voi istua.
Seuraava pysähdyspaikka oli kasvimaa.

Jatkoimme matkaa kasvihuoneelle.Seuraava etappimme oli Ellin (Juhan äiti) ja 14-vuotiaan tyttäremme Annan emännöimä puutarhamyymälä, josta vieraat saivat edullisia taimia. Parhaiten kaupaksi menivät kaunokaiset, kalliokielot ja konnantatar.
Seuraava ja viimeinen opasnuoli vei meidät Kalajoen rannalla sijaitsevaan kukkatarhaan. 


Takapihan puutarhaan pääsee humalaportin kautta.


Tapahtuma kesti virallisesti kuusi tuntia (klo 12-18) ja todellisuudessa kahdeksan. Ihmisiä vain tuli ja tuli. Jossain vaiheessa hoksasin ottaa viirit etupihalta pois :). Vieraskirjaan kertyi noin 160 nimeä. 

Päivä oli erittäin mukava. Tapasin sekä paljon tuttuja että myös paljon hengenheimolaisia, joita en vielä ennestään tuntenut. Tunnelma oli ystävällinen, rento ja vapautunut. Illalla kurkku oli kipeä puhumisesta ja mieli oli täyttynyt ihanilla ihmisillä ja myönteisyydellä. Sain päivän aikana voimatankkini täyteen.Minua huvitti, kun eräs vieras kommentoi: "Eikö ole ihanaa, että voimme seistä tämän kompostin vieressä tuijottamassa lehtikasaa ilman ongelmia 10 minuuttia?" Juuri näinhän se on. Yhteistä puhuttavaa ja juteltavaa oli todella paljon. Ihmisten keskellä syntyi hyvin voimakas yhteenkuuluvuuden tunne. Mielestäni päivän paras anti oli ajatusten, kokemusten ja vinkkien jakaminen sekä tuttujen ja ystävien näkeminen sekä uusien ystävien saaminen.

Ystäväni Pirjo Hannula (vas.) ja minä rupattelemassa


Kuvat: Kaarina Juntunen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti