maanantai 16. huhtikuuta 2018

Huhtikuun puuhastelua: oman pihan pohjapiirroksen teko

Kevät on ihanaa aikaa. Eteläpuolen ikkunan alla näkyy jo pieniä metsämansikan lehtiä! 

Esikasvatuslaatikoihin on laitettu kirsikka-, pihvi- ja tavallisten tomaattien, chilin, paprikan, kevätsipulin, samettiruusujen, papujen, basilikan ja rosmariinin siemeniä. Toin viime viikon Saksan reissulta myös puistosta löytämiäni hevoskastanjoita ja tammenterhoja - nekin on jo laitettu multaan. Nyt kastellaan ja odotellaan. 




Kävin eilen myös kasvihuoneessa, mittari näytti 33 astetta! Aurinko oli paistanut sinne koko päivän. En kuitenkaan vielä uskalla viedä taimilaatikoita kasvihuoneeseen - yöllä voi olla vielä melko paljon pakkasta ja meillä on nk. kylmä kasvihuone. 



Innostuin tekemään piirustuksen omasta tontista. Kävin maanmittauslaitoksen sivuilta katsomassa tontin oikeat mitat, loput piirsin sitten valokuvien ja muistin avulla ja se on nyt "melko oikein". Piirustuksesta on itse asiassa paljon hyötyä - se auttaa hahmottamaan omaa puutarhaa ja lisäksi siihen voi merktiä muutettavat, päivitettävät ja poistettavat kohdat. Oiva apuväline! Suosittelen!



Etupihan puutarhan tien vieressä oleva penkki vaatii ainakin melko isoja muutoksia. Siellä ovat syysasteri, elämänlanka ja muutama luonnosta haettu kasvi vallanneet koko penkin. Onko kenelläkään vinkkiä, miten saisin nämä lopullisesti pois sieltä? Auttaako mahdollisesti todella syvän kuopan kaivaminen? En ole tähän mennessä koskaan halunnut poistaa mitään lopullisesti, mutta nyt nämä yksilöt ovat menneet liian pitkälle. 

Mukavia kevätpäiviä!
Lena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti