lauantai 26. lokakuuta 2019

Zen-puutarhan perustaminen

Meillä oli takapihalla kohta, jossa ei menestynyt oikein mitään. Se johtui siitä, että paikka on lähellä jokea (kova tuuli), grillipaikan vieressä (välillä paahtavan kuuma) sekä lisäksi suurten koivujen lähellä (köyhä maa ja varjo). Päätin raivata paikan kokonaan tyhjäksi. 



Siirsin viimeiset elossa olevat yksilöt paremmille kasvupaikoille ja istuin sen jälkeen tyhjennetylle palstalle miettimään, mitä sille tekisin. Laajentaisinko grillipaikkaa? Liian työläs ja kallis projekti. Pensaita? Ei, niitä oli jo riittävästi. Sitten keksin.

Japanin matkasta ja sen hienoista puutarhoista inspiroimana aloin suunnitella pientä Zen-puutarhaa. Ajattelin, että olisi mukavaa kerätä voimia rauhallisessa ympäristössä, meditoida ja harjoitella syvähengitystä ja joogaa 😂😃. 

Aluksi tasoitin maan tällaisella ihmevempaimella.



Sen jälkeen haettiin miehen kanssa muutama sorakuorma. Levitin alueelle maisemointikangasta ja levitin n. viiden sentin sorakerroksen sen päälle. Jätin reunoihin vain muutaman pensaan koristeeksi. 






Mieheni rakensi alueelle puiset polut mustaksi maalatuista laudoista. Koko projekti kesti reilun viikon. Viimeistelin työn siistimällä reunat soralla. 



Ihanin vaihe oli koristella alue pyöreillä kivillä, lyhdyillä ja ajopuilla.






Soraan voi tehdä kuvioita. On hyvin rentouttava istua pienessä, rauhallisessa Zen-tarhassa, sytyttää kynttilöitä, hoitaa puutarhaa tai olla tekemättä yhtään mitään.

Tästä linkistä pääset katsomaan videon valmiista puutarhasta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti